Försäkra din Cocker spaniel

Alla hundar kräver en bra försäkring. Skulle din Cocker spaniel råka ut för en olycka eller drabbas av någon sjukdom kan det vara skönt att ha ett försäkringsbolag som går in och täcker upp de medicinska kostnaderna. En hundförsäkring täcker veterinärkostnader och medicin som veterinären ordinerar. Det finns olika hundförsäkringar att välja mellan och det bästa är att jämföra de olika försäkringsbolagen innan du bestämmer dig. Försäkringspremien brukar vara högre för de hundraser som ofta drabbas av sjukdomar som är rasenliga.

 cocker spaniel försäkring

Du ska välja en hundförsäkring som utgår från din hunds behov. Med hjälp av skadestatistik har det kunnat skapa hundrasförsäkringar som är anpassade efter din ras behov, risker och besvär. Ersättningsbeloppet brukar kunna gå att höja efter hand, upp till 120 000 kr. Det finns speciella tilläggsförsäkringar att välja bland och köpa till för att komplettera din hundförsäkring. Då får du ut just den hjälp som din hund behöver. En tilläggsförsäkring kan vara: extra medicin, extra rehab, trygghet och avel.

En Cocker spaniel är i största allmänhet friska hundar men precis som alla andra hundraser är de mer utsatta för vissa sjukdomar och tillstånd.

Om du märker av någon rodnad i din Cocker spaniels ögon eller om den börjar gnugga sig mycket i ansiktet, bör du uppsöka veterinärvård. Det kan vara progressiv retinal atrofi som leder till blindhet. Grå starr, en sjuklig grumling av ögats lins. Glaukom, eller grön starr, är trycket i ögat för högt vilket skadar näthinnan och synnerven. Symtom på glaukom kan komma plötsligt.

För att teckna en hundförsäkring åt din Cocker spaniel kan du läsa på om de olika försäkringsbolagen och vad de kan erbjuda. Det görs lättast på Internet men du kan också kontakta dem på telefon och be om att få information hemskickad till dig.

Det bästa är att försäkra sin valp så tidigt som möjligt för att få de bästa försäkringspremierna och villkoren.

Vill du få ersättning för veterinärvård behöver du bara skicka in de kvitton du fått från veterinären eller receptspecifikationen du fått från apoteket. Innan du skickar in dina kvitton fyller du antingen i rutan ”Försäkringstagarens uppgifter för skadeanmälan” eller märker dina kvitton med försäkringsnummer eller personnummer och hundens namn. Bifoga även ett kontonummer dit du vill ha eventuell ersättning.

Vissa försäkringsbolag kan direktreglera. Med direktreglering slipper du ligga ute med pengar för veterinärbesöket – de betalar då din ersättning direkt till djursjukhuset eller kliniken. Du överlåter helt enkelt till kliniken att ansöka om ersättning i ditt ställe och betalar bara självrisk och de delar av behandlingen som eventuellt inte ersätts av försäkringen innan du åker hem.

Om din hund har sålts, överlåtits eller avlidit kan du säga upp din hundförsäkring. Om du av någon annan anledning vill säga upp din hundförsäkring kan du göra det vid försäkringens huvudförfallodag. När denna är framgår av ditt försäkringsbrev.

En hundförsäkring för en Cocker spaniel hane med ett veterinärvårdsbelopp på 75000 kr, självrisk på 1500 kr och utan extra tillval kostar runt 2000 kr per år. Så för ca 170 kr per månad kan du ha din hund försäkrad och du behöver inte oroa dig för att inte kunna ge din hund medicin om den blir sjuk eller gå igenom kostsamma operationer vid skada och sjukdom. Det är en billig investering i din bästa väns hälsa och framtid.