Utfodra din Cocker spaniel

Den perfekta Cocker Spaniel-kosten ska bestå av en hälsosam balans mellan näringsmässiga livsmedel för att säkerställa att ditt husdjur får all den näring dess lilla kropp behöver. En hälsosam kost hjälper inte bara till att hålla din bästa vän mätt, det kan hjälpa den att leva ett längre, hälsosammare och lyckligare liv också.

Din Cocker Spaniels diet bör innehålla protein, kolhydrater, fetter, fibrer, vitaminer och mineraler för att säkerställa att din hund äter ett brett utbud av näringsrik mat för att hålla honom frisk och frisk.

mata

Protein hjälper din hund att bygga starka ben och tonade muskler och hjälper också till att hålla honom frisk. Protein kan också hittas i ägg, grönsaker och spannmål.

Djurprotein finns i god kvalitet i kött och fisk och bör ingå i Cocker Spaniel-kosten. Till exempel lax, kalkon, kyckling (utan hud eller ben), nötkött eller lamm.

Glöm inte att trimma bort allt överskott av fett. Annars är fetter är en viktig del av din Cocker Spaniels diet. De hjälper till att skydda deras inre organ, upprätthålla en sund hud, ge skinande päls och bra syn.

Fetter hjälper också till att hålla deras ben och leder starka och smidiga och kan erbjuda ett visst skydd mot artrit.

Du vet säkert att Cocker spaniels är benägna att lägga på sig övervikt, vilket gör att vi måste prioritera vårt husdjurs intag av fetter noggrant.

För mycket fett i din hunds diet är inte bra för dess artärer och det kan också höja kolesterolnivån. Det kommer nästan säkert att göra hunden överviktig.

Eteriska oljor och fetter finns i kött, (kyckling, lamm, nötkött – animaliska fetter) fisk, (torskleverolja) och grönsaker (olivolja, solrosolja).

En hälsosam Cocker spaniels diet bör också innehålla tillräckligt med kolhydrater för att ge din hund den gränslösa energi som den behöver för att vara aktiv hela dagen.

Bra kolhydrater, de som långsamt släpper ut energi under hela dagen, finns i många frukter och grönsaker, och i korn som ris, korn eller havregryn.

Kolhydrater som ris och vete kan också ge din hund de fiber som den behöver för att hjälpa matsmältningen och hjälpa till att hålla dess tarmar i bra skick.

Grönsaker ger fiber också, men det är bäst att hålla sig borta från de som producerar mycket gaser. Håll dig istället till rödbetor eller pumpa. Ett par matskedar ska räcka.

Viktiga vitaminer och mineraler är också mycket viktiga för din Cocker spaniels hälsa och vissa fodertillverkare tillsätter ytterligare vitaminer och kosttillskott i hundmaten.

Om ditt husdjurs diet är helt balanserat behöver du inte komplettera dess kost alls.

Tänk på att alltför många vitaminer och mineraler faktiskt kan orsaka ditt husdjurs skada, så spela säkert och ta expertråd från din veterinär först.

Det finns många hälsofördelar som kan hämtas från en näringsrik, välbalanserad Cocker spaniel diet, såsom: ökar och skyddar din Cocker spaniels immunförsvar, skyddar den mot sjukdomar, hjälper till att minska matallergier, bygger starka ben och bra muskler, hjälper till att ge en god matsmältning. I själva verket kommer en näringsrik kost att förbättra din hunds övergripande hälsa.